2015. május 15., péntek

Körséta a kampuszon VIII.

Miközben alakítottam át az egyetemvárost, mindvégig arra törekedtem, hogy lehetőleg zöld és barátságos legyen, ahova csak lehetett, ültettem fákat, bokrokat és virágokat. Ettől függetlenül még szükség van parkokra, így lett végül szám szerint kettő. Na nézzük!

A kisebbik, a Kalács tér a bérházak utcájában van, nem túl messze a kollégiumoktól. Tényleg nem nagy, egy kis tavacska, pár pad, sakkasztalok és egy kosárpalánk fér el rajta a magasra nyúló fák között. Ez az a hely, ahova akkor lehet kiszaladni, mikor már zsong az ember feje a sok tanulnivalótól. De persze arra is jó, hogy jó időben a padon szívja magába a szorgos diák a tudást és a D-vitamint egyszerre.




Innen rálátni az egész Kalács utcára, ahol összesen három bérház kapott helyet.



Lényegesen nagyobb az Akadémia Park, amit ugyan én alakítottam át, viszont korábban is része volt a városnak, csak más helyet és új ruhát kapott. Teli van eldugott kis zugokkal, ahol lehet sétálni, andalogni, és a tavacska közepén egy szigetre épült terasz is található, ahová hídon át vezet az út.







Ugye nektek is jót tett a friss levegő? Hamarosan sétánk végére érünk, már csak a lakótelkek vannak hátra. Melyik érdekel Titeket jobban? A kollégiumok vagy a bérházak?

3 megjegyzés:

  1. Nagyon tetszenek a parkok! És nagyon aranyos az a kis pihenő rész ott a tó közepén :D
    Engem minden érdekel, habár a kollégiumok kicsit jobban. Régen mindig egy témára építettem kolit, volt sportos, meg volt művészi, meg volt ilyen természetbarát (tovább nem jutottam, de akartam még egy rockereknek valót is) Görögházak vannak? :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szépek lett a parkok. Jó lenne valami hasonló a mi épületünk mellett is. :D Bár van park, de mégsem az igazi.
    Én részemről a kollégiumokra szavazok először. Nagyon kíváncsi vagyok rájuk. :)

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm, lányok! :)

    DeeDee: Régen én is témára építettem. Volt egy okosoknak, egy a hippiknek, meg egy a rockereknek. :D Most már csak sima koleszok. Grögházak nincsenek, jelenlegi elképzelésem szerint már mindenkinek megvan a helye, hol lakik majd, de később még lehetnek.

    VálaszTörlés