2014. november 8., szombat

A Futa ház

Ígéret szép szó... jöjjön egy újabb ház! A Szalai-Koncz-Gerzson klánhoz szorosan kapcsolódik a tökéletes Futa család, hiszen a Gerzson fiúk mindketten gyengéd szálakkal kötődnek a Futa lányokhoz, még ha ezt az anyák nem is nézik mindig jó szemmel... Ezen felül pedig ott a gyerekkori kapocs a szülők között is, na de ezt majd mindjárt kifejtem.

Szóval! Mikor a Koncz család a városba költözött, a tini Zsuzsa mindent megtett annak érdekében, hogy az előző iskolában szerzett népszerűségi szintjét az új gimnáziumban is elérje. Hamar összebarátkozott egy Ivy nevű lánnyal (róla majd később mesélek), és ez egyet jelentett azzal, hogy mások is keresni kezdték a társaságát. Egy kisebb banda verődött össze az érettségi előtti utolsó évben, melynek tagja volt az akkor még cuki szőke Melinda, és a híresen ügyetlen Attila. Eleinte észre se vették egymást. A lány egyébként sem foglalkozott a fiúkkal, a srác pedig Zsuzsa szende húgára, Erikára vetett szemet. Egy nyárbúcsúztató házibulin össze is jöttek, de az idillt hamar szétrombolta a városba költöző Szalai Miklós... Azt a történetet már ismeritek.

Attila és Melinda az egyetem első évében gabalyodtak egymásba. A fiatal lány a látszat ellenére cseppet sem volt buta, csillámvilágban élő Barbie baba. Elszántan küzd mind a mai napig a környezetszennyezés ellen és számos védett állatfaj kipusztulásának megakadályozásában játszik szerepet. Mellette vált környezettudatossá a kémiáért bolonduló Attila is, nem véletlen, hogy olyan laborban dolgozik, ahogy egyetlen kémcsőben tárolt veszélyes anyagot sem tesztelnek állatokon. Az esküvő után nem volt kérdés, hogy a céltudatos lány és a rendszerető srác tökéletes családot alapítanak majd egy meseszép házban. A terv ugyan egy lány és egy fiú volt, de figyelembe véve, hogy az első szülött Emese balettozik és táncos karrierre készül, a másodszülött Anita pedig az autószerelés iránt érdeklődik inkább, majdnem valóra váltak az álmok... Már csak a kisebbik leányzó lakik otthon, és persze a család kedvence: Panni kutya.


Ádám és Emese egyetem melletti albérletét már mutattam, és most lerántom a leplet arról a helyről, ahogy a rózsaszín ködben élő királylány felnőtt.

A Futa rezidencia elég kopár vidéken helyezkedik el, dombok és szántóföldek között.


A természetes színeket kedvelik, ezért borít mindent kő és fa. A közös terekben a zöld szín a domináns. A nappali-konyha-étkező hármas egy légtérben helyezkedik el az előszobával. Külön sarokban kapott helyet a TV, és aki másra vágyik, elvonulhat a kandalló mellé olvasgatni.





A konyhában a fáé a főszerep, és mivel a tulajdonosok imádják a rendet, nem túl sok felesleges tárgy éktelenkedik a pulton.



Az étkezőből egy egyedi kialakítású toronyszobába vezet a csigalépcső, amire később fogok kitérni.



A közös helyiségekből folyosó vezet a szobákhoz. Az első ajtó balra a szülők birodalmába, ahol a kék az uralkodó szín. Melinda eleinte a rózsaszínt pártolta volna, de be kellett látnia, hogy egy cukormáz színű szobában férje cseppet sem érezné jól magát. Ettől függetlenül a helyiség jelenlegi kinézete se túl férfias, de Attila már rég beletörődött abba, hogy itt a lányoké az utolsó szó!






A folyosó végén található a két lány szobája, melyet egy kisebb gardrób köt össze. Anitáé első nekifutásra kékre lett festve, de mikor kiderült, hogy ő is lány lesz, inkább a zöld mellett döntöttek, bár a lila is szóba került.




Emese szobája azonban igazi lánybirodalom, kicsi kora óta imádja a rózsaszínt. Mikor Melinda megtudta, hogy első babája kislány lesz, le se lehetett beszélni arról, hogy bármiből is más színűt vásároljon a kicsinek. A helyiségben még mindig itt vannak a régi játékok, valamint a kamaszkor emlékei. A szülők titkon remélik, hogy az egyetem után egy rövid időre talán hazaköltözik a királylány.




A fürdőszoba nem rég került felújításra, természetesen első sorban a lányok kényelmét szolgálja.



A mellékhelyiség a folyosó végén található.


Az udvar nem túl mesterkélt. A telket fák és sövény öleli körbe. A sarokban lakik Panni, a kert legnagyobb részét pedig a medence tölti ki.



A ház oldalánál egy kicsi játszótér épült még anno a csajoknak. Itt csattant el Emese és Ádám első csókja a lány tizenharmadik születésnapi buliján.


Felülnézetből talán jobban értelmezhető, mi hol található a házban.


Nem felejtettem el a felső szintet! Ez egy szoba, amiből kilátás nyílik a környező földekre. Leginkább csak a szülők járnak ide kikapcsolódni, és otthoni dolgozószobaként is funkcionál. Melinda néha itt szokott tekerni a szobabiciklin, ha nincs elég jó idő a kocogáshoz. Mikor megvették a házat, volt olyan elképzelésük, hogy itt kap helyet a hálószobájuk, de túl kényelmetlen lett volna a gyerekek érkezése után, így maradtak az eredeti funkciónál.




Hogy tetszett?

4 megjegyzés: