2014. október 4., szombat

The Sims 4 - Az első simpár

Szégyenkezve szoktam belépni az e-mail fiókomba, mert olyankor mindig eszembe jut, hogy már megint nem írtam ide semmit... Ez persze nem azt jelenti, hogy nem jut eszembe és nem lenne mit, inkább csak azt, hogy a listámon megint eggyel lentebb csúsztak a drága simjeim és az imádott házaim. Azért igyekszem képben lenni és foglalkozom velük időnként.

Mikor megjelent a The Sims 4 CAS, amint lehetett lecsaptam rá. Egyrészt mert jó móka, másrészt kíváncsi voltam, hogyan is működik ez a csúszkamentes világ... Azóta eltelt egy kis idő, sőt, már egy hónapja a játék is megjelent, de azért talán van, aki még így is érdekesnek tarthatja a beszámolómat.

Jelentem nem könnyű, de szerintem meg lehet szokni és lehet benne egyedi arcokat varázsolni, csak türelem és kitartás kell hozzá. Különösen tetszik, hogy a testalkatukat is tetszés szerint lehet variálni, nem lesz mindenki egyformán sovány, kövér vagy izmos, én dönthetem el az alkatukat, az alakjukat és az edzettségük szintjét. A 3-ban például nem tetszett, hogy a vékony alkat egyet jelentett azzal, hogy a sim botsáska volt, és az egészséges testalkathoz a nők esetében telt cici és csípő párosult. A 2-t ilyen szempontból kár is emlegetni... Elsőnek szokatlan volt, hogy nincs különösebben szempillájuk, legalábbis nem túl részletes, és ez az összelakkozott gumihaj is elég furcsa. Viszont minél többet nézegetek őket, annál jobban tetszenek. Számomra olybá tűnnek, mint ha egy animációs film szereplőit alkottam volna meg, és így nézve már nem zavaróak a fent említett furcsaságok. (Képek és videók alapján maga a játék is mesének tűnik számomra.) Kicsit hiányzik a 3-ból ismert stílustervező, de ezen hamar túlléptem.

Készítettem pár simet, akikkel vélhetően sose fogok játszani, mert maga a széria nem hozott lázba, kivéve az építkezést. A videók alapján kimeríthetetlenek a lehetőséget. Szóval pontosítok: ha játszom is velük, minden bizonnyal csak egy csini házat kapnak majd.

Nem ők az egyetlenek, de nem akarom mind a nyakatokra zúdítani, ezért elsőnek az első párt hozom: Anna és Thomas Bell. Fiatal házasoknak képzelem őket, akik alig várják, hogy gyerekzsivaj töltse be otthonukat.


Elsőnek Anna született meg. Imádom a vörös hajat, és szerintem kifejezetten bájosak a vörös hajú, szeplős lányok, így nem véletlen a stílus. Művész a lelkem, mint én és imád olvasni. A személyisége nem igazán formálódott meg a fejemben, de mivel nem játékra szántam, ennek nincs is nagy jelentősége.


Thomast mackósan izmos, széles vállú, védelmező alkatúnak igyekeztem alkotni. Ahogy a 3-ban készült első simpasim esetében, itt is az a vád ért, hogy hasonlít a barátomra, de én akárhogy nézem, a kék szem és talán az arcforma kivételével semmilyen egyezést nem vélek felfedezni. Ez is csupán azért van így, mert imádom a kék szemeket.


Szóval ők voltak azok... Az első próbálkozás. Rajtuk kívül még egy testvérpárt és egy másik házaspárt készítettem, és szívesen csináltam volna tiniket és gyerekeket is, de azt ugye a próbaverzióban nem lehet.

Feltölteném nektek, hogy ha valaki kedvet kap, akkor életet adjon nekik, de sajnos nem találtam meg a módját, hogyan lehet kimenteni a simeket. Amennyiben valaki tudja, miként lehetséges ez, feltétlen értesítsen és azonnal közkinccsé teszem őket!

Hamarosan (alig merem leírni...) jövök a többiekkel!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése