2013. szeptember 7., szombat

Kedvenceim

Az évek során elég sok egyedi tartalmat halmoztam fel és számos oldalt ismertem meg. Ez a kis gyűjtemény koránt sem öleli fel mindazt, amit a témában találni lehet. A személyes kedvenceim legjavát mutatom most meg, minden mást majd később. Nem állítom, hogy mindet én fedeztem fel, számos helyet kedves ismerőseim és barátaim mutattak nekem is, én csupán csokorba gyűjtöttem őket.

A legnépszerűbb oldal a Mod The Sims. Nem csak a The Sims 2, a The Sims 3 rajongói is bátran böngészhetnek. A keresőbe beütött angol kulcsszavakkal könnyen meg lehet találni bármit, a legnagyobb gond maximum a bőség zavara lehet. Nem árt kitartónak lenni! Az oldalra regisztrálni kell, amihez ITT találtok segítséget. A feltöltések a mai napig érkeznek, az alkotók maguk is játékosok. Később még írok az oldalról bővebben, megmutatom az összes kedvenc feltöltőmet.

Az előzőhöz hasonló, szintén népszerű és mindkét játék részére tartalmakban bővelkedő oldal a The Sims Resource. Ezt is a játékosok alakítják, hiszen egy regisztráció után bárki feltölthet. A letöltéshez is szükséges a regisztráció. A keresés hasonlóképpen működik, ám sajnos nem minden tartalom ingyenes. Szerencsére meg lehet szűrni, hogy csak a szabadon letölthető cuccokat dobja ki a kereső, így megmenthetjük magunkat a felesleges nyálcsorgatástól... : )

Szintén regisztrációhoz kötött a letöltés a Black Pearl Sims fórumon. Már a böngészéshez is be kell jelentkezni, de higgyétek el nekem, megéri! A Downloads fül alatt készítők illetve kategóriák szerint is lehet válogatni, szintén mindkét játék szerelmeseinek. Többnyire bútorokat, lakberendezési tárgyakat és kiegészítőket szoktam keresni, de itt is minden kategóriában van feltöltés. Hamarosan képeken is megmutatom a kedvenceimet, amikért tényleg érdemes regisztrálni.

A Sims2Artsit hasonlít az előző oldalhoz, de nem kötelezi a regisztrálást, bárki letölthet. A fórumon, alkotók szerint lehet szétnézni, a felhozatal főként a lakberendezés témakörét érinti és csak a játék második szériájához szolgál kincsekkel.

Ha kizárólag bútorokról van szó, akkor Holy Simoly! Majdnem az egész oldal tartalmát letöltöttem már. Alapvetően a The Sims 2 játékosai találnak több jó cuccot, de néhány letöltést a 3-ba is átültettek. Bútorokat, padló- és falburkolatokat, néhány épületet és más apróságokat is lehet találni, ingyen és regisztráció nélkül.

Aki konkrét helyiségbe keres bútorokat vagy kiegészítőket, az mindenképpen nézzen be az Around The Sims 2 oldalra. Nincs regisztráció, és minden szabadon letölthető. Osztályterem, étterem, ruhaszalon, varroda, kocsma... bármi jutna eszedbe, először itt nézd meg! Ahogy a név is mutatja, ez a második széria oldala, de a legtöbb elem (és sok újdonság) megtalálható a testvároldalon is: Around The Sims 3

Régi kedvenc bútoros oldalam, a Sims2Play archív tárán mindenképp érdemes szétnézni. Ingyenes, nincs regisztráció, viszont sok kincs, főként bútorok és kiegészítők annál inkább!

Aki nem tud betelni a mütyürökkel, annak javaslom EZT a gyűjtőoldalt. Kategóriákra bontva, képekkel illusztrálva gyűjti össze a más oldalakon talált tárgyakat. Nem csak szép letöltésekre, klassz oldalakra is lehet bukkanni általa.

Az évek során számos oldal tűnt el a sülyésztőben, köztük néhány kedvencem is. EZ a honlap összegyűjti őket és valamennyi tartalmukat meg is lehet találni idefenn. A könyvtárakban a fájlok mellett többnyire képek is találhatóak. A nagyobb kedvenceimre később szánok majd egy külön posztot. Többek között ITT találhatóak meg azok a cuccok is, amiket a megszűnt hivatalos The Sims 2 oldalról lehetett letölteni.

A végére mutatok egy kifejezetten ruhákkal foglalkozó oldalt is. Az All About Style mindkét nem minden korosztályát felöltözteti, persze ahogy lenni szokott, a legtöbb tartalom felnőtt nőknek készült. A mai korhoz hű öltözékeken túl A Victorian és Themes menük alatt régebbi korokra jellemző viseleteket is lehet találni.

Nektek melyek a kedvenc oldalaitok?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése