2014. július 27., vasárnap

A Gilmore lányok háza

Ha sorozatozok, akkor gyakran kapom magam azon, hogy nem is a jelenetek érdekelnek, hanem a házak, amikben a szereplők laknak. Persze mikor elsőre nézek valamit, akkor nem ez a fő szempont, de például a Szívek szállodáját párszor már végig néztem, így olyan dolgokra is felfigyelek, amik elsőre fel se tűntek. Nem meglepetés, hogy a házak érdekelnek a legjobban...

A pontos berendezéshez nagyon sok egyedi tartalomra lenne szükségem, ellenben az épületeket - ami az igazi lényeg - kevesebb letöltéssel is meg lehet valósítani. Nos, a kedvenceim már a játékban várják, hogy valaki belakja őket. Biztosan nem a valódi lakók költöznek majd, de előbb-utóbb mindnek lesz tulaja. Jelenleg üresen állnak, ezért is teszem őket közkinccsé, hátha valaki hamarabb költöztet bele simeket. Kezdjük rögtön a főszereplők otthonával!

Lorelay és Rory háza nem épp az előnyös elosztásról híres, de azt se mondhatjuk, hogy ne lenne takaros vagy barátságos. Összességében ez a kedvencem mind közül, és nem csak azért, mert a főszereplőké. A ház maga a telek bal oldalán áll, a bejárat nem az utcafrontra néz, nem véletlenül. Így megmarad az az erdőszéli, kuckós jelleg, amit annyira szeretek benne.


Igen, a kert végében az ott a hüpa akar lenni, amit Lucke épített Lorelainak a második évadban, mikor igent mondott Max házassági ajánlatára. Igazából nem kötelező elem, főleg hogy egyáltalán nem hasonlít, de attól még nem tudtam kihagyni.


A garázs is helyet kapott a telek sarkában. Mivel a lányok sosem használták eredeti funkciója szerint, így nem is vettem annyira garázsosra. Igazából fogalmam sincs, mit kezdek majd vele, hogy ha lakók költöznek a telekre...



A nappalit igyekeztem hasonlóra alkotni, de inkább nem kínlódtam a lépcsőfordulókkal. Így legalább kaptunk a sarokba egy kis helyiséget, ahová el lehet dugni az olyan tárgyakat, amiket nem szeretünk szem előtt tartani, de mégis jó, ha nem a simek eszköztárában áll.


A konyha a kedvencem, ehhez nincs is mit hozzá fűzni. Egyébként ez csak egy javasolt berendezés, ugyanis a letöltés NEM tartalmaz egy bútort sem.


Rory szobája - ami egyébként a konyhából nyílik - üresen áll még.


Az emeletet már a hatodik évadban történt felújítás utáni állapotok alapján újítottam fel. Lorelay eredeti hálószobája is tetszett, de ez a nyitott, gardróbos, fürdőszobás verzió sokkal tágasabb és szimpatikusabb.


Az alaprajzon jól látszik, hogy azért nem minden egyezik. Például a nappali oldalsó falán kellene még lennie egy ajtónak, és így a terasznak is körbe kellene futnia a ház körül. Ez azért maradt le, mert az a pár kocka felborította volna a felső szint elrendezését, Lorelai szobája vagy túl nagy lett volna, vagy odébb csúszik, amivel a tető aránya bomlik meg. Ezen felül ugye ott a kis plusz tároló a nappalin át, és egy kívülről megközelíthető helyiség, ami a sorozatban talán mosókonyha lehetett. A két pici helyiséget elválasztó falszakasz kitörlése után akár fürdőszoba is lehet belőlük.


Az emeleten nem akartam üres tereket hagyni, hiszen bőven volt még hely egy szobának gardróbbal és külön fürdővel. A kémény mögött egy apró WC  is helyet kapott.


A telek mérete: 4x3
A telek ára: 53.896 $
Szükséges kiegészítők: Egyetem, Éjszakák, Vár az üzlet!, Szabadidő, Jó utat!, Nagyvárosi élet
Szükséget cuccok: IKEA Álomotthon, Mesés Díszletek, Paloták & Parkok
A Paloták & Parkok Cuccokkal lett becsomagolva.

A letöltésben szereplő egyedi tartalmak:
Fehér korlát a teraszokon - HolySimoly
Fehér ajtótokok - MTS shufonk
Hátsó ajtók - HolySimoly
Egyszárnyú ajtók a házban - MTS leefish
Konyhai és fürdőszobai csempe - jelenleg nem találom, de amint meg lesz, linkelem ezt is.
Átlátszó kocsibeálló - MTS roddyaleixo
Bokrok - SironaSims (az oldal sajnos megszűnt, ezért feltöltöttem)

A házszámot és a bútorokat a letöltés nem tartalmazza!
Házszám - livingsims.net - DiscoNinja
Függőágy - raonsims.com
Konyhai felső szekrény - MTS CTNutmegger
Szagelszívó - HolySimoly
Konyhaasztal - Sims2Artist - HugeLunatic
Kovácsoltvas ágy - HolySimoly


Ki nézte még rajtam kívül a sorozatot? Melyik házat laknátok be simekkel?

2 megjegyzés: