2014. március 2., vasárnap

A Szalai ház

Csak halkan jegyzem meg, hogy Mihály és Eszter a második legöregebb pár a városban, ugyanis nagyon érzékenyek a korukra. A nagyvárosból költöztek EmVillebe, mikor végre elég pénzük gyűlt össze, hogy megnyissák a férfi vágyott kávézóját. Mihály egyébként hangmérnök volt, felesége pedig recepciós egy irodaházban. Manapság fiatalos nagyszülők, együtt vezetik a kávézót, és titkon vágynak még egy unokára.


A házuk is elég régi, de rengeteget változott az elmúlt hosszú simévekben. Az uralkodó szín a kék, és ehhez főként lágyabb, pasztelles árnyalatok társulnak. Eszter szereti, ha körülötte minden friss, üde és fiatalos, ezért például nem túl régen tapétázták és festették újra az egész házat.
Az alsó szint teljesen körbejárható. Az előszobából jobbra nyílik a konyha.
Innen pedig az étkező.


Az előszobából balra egy közlekedőn találjuk magunkat, ahonnan a földszinti fürdőbe, illetve a nappaliba jutunk.A könyvespolc egy szem fiúk és egy szem unokájuk képeivel van tele.Korábban a nappaliban állt az étkező asztal, és a jelenlegi ebédlő csak átjáróként szolgált az udvarra. A nappaliból csigalépcső vezet az emeletre.A fürdőszobák kicsit szürkék. A földszinten csak egy mellékhelyiség volt kialakítva, de végül jutott hely egy zuhanyzónak is.Az emeleti közlekedő elég tágas, itt szoktak játszani Vivivel, ha meglátogatja őket.


A hálószoba bútorai a legöregebbek, ezt még a nagyvárosból hozták magukkal.
Miklós egykori szobáját ma apja használja, mint otthoni mini-stúdiót. Mihályt vonzza az elektronikus zene, folyton komponálással próbálkozik. Egyébként rövid ideig ebben a szobában lakott az friss házas Erika és Miklós is, mielőtt megvették volna közös házukat.


Az emeleten van még egy kicsi szoba, amit évekig raktárnak használtak. Eszter titkon bízott benne, hogy a fiatal pár nem költözik el és gyerekszoba lesz majd belőle, de végül máshogy alakult. Azóta edzőszoba, a fitt nagyi itt szokott tornázni.


Az emeleti fürdő szürkeségét párás levegőt kedvelő virágok és növények ellensúlyozzák.
Visszatérve a földszintre, az étkezőből jutunk a kertbe. A grillen Mihály mennyei hamburgert szokott sütni a barátaiknak. A hintát Vivi kedvéért állították, és a focikapu néha még ma is elcsábítja Miklóst, hogy játsszon kicsit az apjával.
A garázs a kacatok tárháza, Eszter már időtlen idők óta könyörög férjének, hogy dobja ki az évek alatt felgyülemlett felesleges lomokat.


A végére még egy kép a pár megboldogult fiatalkorából.


Legközelebb már a fiatalabb generáció otthonaiból választok, addig is jó játékot mindenkinek! : )

2 megjegyzés:

  1. Szia, nagyon tetszik a blogod! Nagyon sok kreatív ötletet találtam már, amiket én is előszeretettel használok. Mindig szerettem építkezni, berendezni, és hogy rátaláltam a blogodra új löketet adott. Mikor lesz új poszt? Nagyon várom már a fiatalok házait! :) Lily

    VálaszTörlés
  2. Szia! Köszönöm, hogy olvasol, örülök, hogy inspirál! Nagyon igyekszem, de mindig el vagyok havazva a dolgaimmal. Most hétvégén talán már sikerül végre a következő házra térnem... : )

    VálaszTörlés