2014. február 22., szombat

Kocka és Szappanbuborék

Sosem titkoltam, hogy kerülöm az alap szomszédságokat. Mindig saját városokban játszottam, volt már egy pár, de a legjobban mégis EmVillet szeretem, ugyanis itt élnek a kedvenc simjeim. Az elsők között költözött be a Koncz család, akiket egy történetötlet ihletett, majd egy egészen más történet kerekedett belőlük, a Kocka két oldalán.

A forgatás alatt költöztek a városba Szalaiék, és hamarosan egy szem fiúk és a kisebbik Koncz lány egymásba gabalyodtak. A történet után sem állt meg az élet, a főszereplő fiatalok felnőttek, elvégezték az egyetemet és családot alapítottak. Az életük elég sokat változott az elmúlt hosszú simévekben. Kamaszodó gyerekeik gondjainál vettem fel újra a fonalat és meséltem el mindenkinek a Szappanbuborék a szerelem című történetet.

Azóta is a Szalai-Koncz társaság rendelkezik a legszélesebb családfával, és ahogy a terveim állnak, ezután is ők lesznek majd ennek a címnek a büszke birtokosai.

Tomi, Ádám, Zsuzsa, Feri, Péter, Zsóka, Erika, Vivi

Péter és Zsóka fiatalon esküdtek meg, nem vártak sokat a családalapításra sem. Péter sebészorvos, később egyetemi professzor és kórházigazgató. Zsóka későn kezdte az újságírói szakmát, de így is sikerült a horoszkópíróból igazi íróvá válnia, évekig vezette a városi újság családi rovatát. Jelenleg mindketten nyugdíjasok. Idősebbik lányuk, Zsuzsa, nép- és földrajkutató lett. Járja a világot, szebbnél-szebb helyeket fedez fel és érdekesnél-érdekesebb embereket ismer meg. Számos könyvet írt már különböző népekről és kultúrákról. Egyetemi kedveséhez, Gerzson Ferihez ment feleségül és született két fiúk: a jelenleg egyetemista Ádám és a nem rég érettségizett Tomi. A legkisebb Koncz, Erika, néhány éve újra lánykori nevét viseli. Az egyetem után kamaszkori szerelméhez, Szalai Miklóshoz kötötte az életét, közben rendezvényfotósként kereste kenyerét. Lányával, Vivivel való várandóssága alatt kezdett komolyabban festegetni, és ez iránti elhivatottságát évekkel későbbi válása sem halványította el. Jelenleg saját fotóstúdiója van, és fesményei nagy népszerűségnek örvendnek a város műértőinek körében.

Miklós, Vivi, Eszter és Mihály

Szalaiék a nagyvárosból költöztek Konczék szomszédságába. Mihály hamarosan kávézót nyitott a környéken és mivel jól ment az üzlet, rábeszélte feleségét, Esztert, hogy végleg hagyja ott a nagyvárosi recepciós állásást és inkább segítsen még ennél is jobban kivirágoztatni a családi vállalkozást. Közben kamasz fiúk, Miklós szemet vetett a szomszédlányra, és sikeresen el is csábította őt akkori felsős barátjától. Nagy tervekkel készültek az életre, még a diploma előtt eljegyezték egymást. A fiatal srác elsőre belenyúlt a jóba. Egy újonnan indult vállalkozás területi képviselőjeként kezdte, és ahogy nőtt a cég, úgy mászott ő is egyre fentebb a ranglétrán. Ma már kereskedelmi igazgató és elvált ember. A pénz és a hatalom megváltoztatta, nem csak lányát, az egyetemre készülő Vivit hanyagolta el, szüleit is elég ritkán látogatja.

"Röviden" ennyi a nagy család története. Jelenleg hat háztartásban élnek, és amint a legfiatalabbak egyetemre mennek, ez a szám nyolcra nő. Elsőként őket és az otthonaikat szeretném hétről hétre bemutatni nektek, kezdve a Koncz nagyszülők legendás házával, ami elég sokat változott az első forgatás óta...

2 megjegyzés:

  1. De jóóó! A Koncz famíliát nagyon szeretem!:) A sztorikat meg főleg! :) Kíváncsi vagyok a házakra/lakásokra! :) Főleg a Koncz nagyszülőkére!

    VálaszTörlés
  2. Ha minden jól megy, holnap hozom. Elég sokat változott a Kocka forgatása óta! : )

    VálaszTörlés