2014. január 12., vasárnap

Színekről és harmóniákról

Ahogyan már észrevettétek, emberként kezelem a simeket, igyekszem olyan otthonokat berendezni nekik, ami egy hús-vér lakó számára is kényelmes, praktikus és szimpatikus lehet. Ezért aztán mikor valaki beköltözik egy új házba, mindig elgondolkodom a berendezés előtt, milyen is ő (sőt, már a költözés előtt is végiggondolom, hiszen a házat/lakást is annak megfelelően választom ki). A játékon túl is személyiséggel és stílussal ruházom fel őket, ami látszik a megjelenésükön, frizurájukon, öltözékükön.

Anita és Martin esetében például egy ifjú házaspárról volt szó, akik friss, laza, fiatalos családi fészek alapjait szerették volna felépíteni a kertvárosban. Imádják a zöld színt, a világos fa bútorokat, az IKEA és úgy általánosságban a skandináv stílust és ezt szívesen keverik olyan vagány loftos elemekkel, mint a bontott téglafal. Legalábbis ezt mondja a lakberendező... :D

Kerülve a stílusokat, szakszavakat és komolyabb jelzőket, lecsupaszítva a dolgot, egészen egyszerűen csak rájuk nézek és eldöntöm, hogy ők most fiatalosat, komolyabbat, elegánsabbat vagy modernebbet szeretnének. Ezek után választok pár fő színt, többnyire kettőt vagy hármat és elindulok a házban ezen a vonalon. Na de inkább képeket mutatok, hogy lássátok, miről beszélek.

Elsőnek rögtön egy zöld hálószoba. Ez egy középkorú (elképzelésem szerint negyvenes), de fiatalos gondolkodású házaspár hálószobája. Az uralkodó szín a zöld, többnyire hasonló árnyalatban, és ezt töri meg a világos fa padló, ágykeret és asztalkák. Sokszor csak egy bútor vagy kiegészítő dönti el, hogy milyen irányba mozduljon a szoba. Itt a mintás takaró adta meg az alapot.


Ugyan ennek a házaspárnak a nappalija látszik a következő képen. A ház közös helyiségeit a lila és a világoskék uralják, az egyforma fa burkolatok kötik össze a szobákat egymással.


Az alábbi konyha egy keletről érkezett fiatal lányé, aki vőlegényével él egy aprócska családi házban. A hölgy kedvenc színei a piros és a fekete. Ez az összeállítás akár fehér szekrénnyel is jól mutatna.


A kissé sötét, de annál elegánsabb hálószoba tulajdonosa szintén egy fiatal lány, aki nővérével és annak lányával él együtt. A saját szobája teljesen elüt a ház többi részétől. Imádja a kék árnyalatait és a türkiz színt, és ezeket elegánsan lehet párosítani a feketével.


Fiatal, de klasszikus stílust kedvelő pár tetőtéri lakásában található ez a nappali. A zöld mintás tapéta megadja a szoba alap hangulatát, ehhez választottam a sötétebb barna fából készült parkettát és bútorokat. A fekete helyett akár a rézszínű lámpák is jól mutatnának.


Utolsóként egy idős házaspár nappalirészletét hoztam. Főként lágy, krémes és világosabb színeket választottam, mint például a mályva. Náluk az egész lakáson végigvonul ez az árnyalat.


Ezzel a bejegyzéssel arra szerettelek volna bátorítani titeket, hogy használjátok és keverjétek a színeket! Szinte bármelyik párosítás nyerő lehet, csupán a mértékre kell figyelni. Két-három fő szín és azok árnyalatai tökéletes harmóniát teremtenek bármilyen térben.

7 megjegyzés:

 1. Hát Brigi...nem találok szavakat....egyszerűen gyönyörűek ezek a szobák! :) :O Főleg a 2. és a 4.! :))

  VálaszTörlés
 2. Köszönöm! : ) Idővel megmutatom majd a teljes szobákat, házakat és lakásokat is, de ezek most csak példának lettek kiemelve a színek miatt.

  VálaszTörlés
 3. Az első és a második tetszik, a harmadik a negyedik és az ötödik nem annyira, a hatpdik pedig megint csak tetszik :) Fele-fele arányú ez :D

  VálaszTörlés
 4. Igen, tény, hogy a harmadik, negyedik és az ötödik mind sötétebb, erősebb és egészen más stílus, mint amit én magam is alapvetően kedvelek. De időnként beleszerelmesedek ezekbe a színekbe és stílusokba is, és olyankor jó, hogy van egy simem, akinek ilyet tudok elképzelni. : )

  VálaszTörlés
 5. Az az egyik legjobb a simsbe hogy a fantáziádnak még a pénz se szab akadályt! :)

  VálaszTörlés
 6. Ha csalsz, nem is, viszont ha nem, akkor nehezebben lehet.

  VálaszTörlés
 7. Ha csalsz, nem is, viszont ha nem, akkor nehezebben lehet.

  VálaszTörlés